Marianne van der Sloot

Voorzitter van het Bestuur

Jan Kooijman

Presentator

Klaas van Kruistum

Presentator

Anita Witzier

Presentatrice

''

Yvon Jaspers

Presentatrice

Eva Jinek

Presentatrice

Leo Fijen

Presentator

Daan Nieber

Presentator

GOED LEVEN VOOR IEDEREEN

KRO wil bijdragen aan een samenleving waarin we omkijken naar elkaar, elkaar helpen en elkaar de ruimte geven het leven te vieren. We noemen dat: goed leven.

Die manier van leven dragen we uit in onze programma’s, door te laten horen en zien wat mensen bezielt en verbindt. Alle KRO leden samen vormen de KRO vereniging. Dat ‘verenigen’ nemen we vrij letterlijk: we brengen mensen samen die -net als wij- ook geloven in ‘goed leven’.

”Goed leven, dat is iets moois maken voor een ander.”

De Katholieke Radio Omroep (KRO) is in 1925 opgericht en een van de oudste omroepverenigingen. En we zijn met 443.000 leden ook een van de grootste. Samen met NCRV vormen we de publieke omroep KRO-NCRV. Omdat onze verenigingen samen voldoende leden hebben, krijgen we van de overheid zendtijd en geld om programma’s te maken toebedeeld. Daarom zijn leden zo belangrijk voor ons.

Onze visie ‘goed leven’ delen we met onze leden. En dankzij de steun van die leden, kunnen wij die visie uitdragen in onze programma’s. Zo bereiken en verbinden we nóg meer mensen met ‘goed leven’. Maar de vereniging gaat verder: we steunen samen ook goede doelen, luisteren naar elkaar, delen positief nieuws en ontmoeten elkaar op leuke evenementen. Natuurlijk krijgen leden voor hun steun ook veel terug: het verenigingsblad MijnKRO, toegang tot exclusieve evenementen als Night of the Proms of gratis toegang tot uitzendingen, … ook dat is ‘goed leven’.