kijktips

De vijf smaken van Joël

De vijf smaken van Joël
Zout, zoet, bitter, zuur en umami. Een voor een staan ze centraal in de nieuwe serie ^De 5 smaken van Joël^ van culinair recensent en smulpaap Joël Broekaert. Uit het rijtje is umami het onbekendst. Deze in 2002 officieel vastgestelde smaak komt als laatste aan bod. Broekaert begint met zoet, immers ook de eerste smaak die wij mensen tot ons krijgen in de vorm van moedermelk. Hoe zou die melk hem als volwassene smaken? Daarna zoekt hij het verder van huis. In Ethiopië bijvoorbeeld, de grootste honingproducent van Afrika. Broekaert doorstaat er heel wat ontberingen om de authentieke oogst van verse boshoning van dichtbij mee te maken. Verder blijkt op een oude Surinaamse suikerrietplantage dat de productie van suiker de laatste tijd steeds efficiënter gaat.

Datum: 02-01-2018
Tijd: 21:15 tot 22:00
Zender: NPO 2