Cordaid in actie voor rampgebied Antillen

7 september 2017

De Nederlandse katholieke hulporganisatie Cordaid heeft een gironummer opengesteld om geld in te zamelen voor noodhulp aan Sint-Maarten en omliggende eilanden. Het gironummer is 667.

Medewerkers brengen de situatie in kaart om de hulp zo snel mogelijk ter plaatse te laten komen. Partner Caritas Antillen zal hulpmaterieel vervolgens direct leveren waar dat het hardst nodig is, aldus Cordaid. De organisatie voor ontwikkelingssamenwerking heeft zelf 200.000 euro gestort.

De schade op Sint-Maarten van orkaan Irma, bekeken door de NH90-helikopter van Zr. Ms. Zeeland bij een eerste verkenningsvlucht over de eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten (ANP Handouts - Ministerie Van Defensie/Gerben Van Es).

Cordaid stuurt een eigen team naar het getroffen gebied voor noodhulp en communicatiemiddelen. “Sint-Maarten is onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. Wij zijn direct getroffen door deze ramp. We moeten dus nu helpen met onderdak, voedsel en water”, aldus manager noodhulp Annelies Claessens. “Via ons netwerk reageren we zo snel mogelijk op deze grote ramp.”

“Nu een groot deel van de bebouwing op het eiland is weggevaagd en er mogelijk nieuwe orkanen op komst zijn, roept Cordaid de Nederlandse bevolking op om de hulpactie in het Caribisch gebied te steunen.”

Naast het gironummer van Cordaid is er de inzamelingsactie van het Rode Kruis voor de slachtoffers van Irma: giro 5125. Vanaf donderdagavond worden radio- en tv-spotjes uitgezonden. Voor de noodhulp aan de bewoners in het orkaangebied zijn vele miljoenen nodig, onder meer voor medische hulp, tenten en zeilen.