Stichting Kruimeltje

Stichting Kruimeltje
Omschrijf in drie regels de missie van uw goede doel

Stichting Kruimeltje ondersteunt zorgintensieve kinderen en jongvolwassenen, die intensieve en/of palliatieve zorg en/of begeleiding nodig hebben. Humor, levenslust en doorzettingsvermogen, een ode aan Kruimeltje uit Rotterdam, is onze inspiratiebron. 

Waar zal het geld aan besteed worden?

De Heilige Familiekerk, in een aandachtswijk van Rotterdam, staat al jaren leeg. In 2019 wordt in deze vervallen monumentale kerk, door sociaal maatschappelijke herbestemming, een Kindzorgcentrum voor het chronisch ernstig ziek kind gerealiseerd.  Alle zorg voor het kind onder één dak, o.a. een klein kinderhospice. 

Dit nieuwe Kindzorgcentrum bevindt zich naast een reguliere basisschool. Ernstig chronisch zieke kinderen met een beperking zullen straks samen opgroeien met kinderen zonder beperking.

De bijdrage van de KRO Actie “Warm Hart” gaan we besteden aan de nieuw aan te leggen tuin en speeltoestellen zodat kinderen van het kindzorgcentrum en van de  basisschool straks samen kunnen spelen. Een inclusieve maatschappij, ieder kind hoort erbij, ziek of gezond, met of zonder beperking!

Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?

Een prachtige katholieke kerk die behouden blijft, waarin een kindzorgcentrum komt, waar het kind echt centraal staat. Ik zie als vrijwilliger van de stichting, hoe mooi het is, dat kinderen met en zonder beperking met elkaar opgroeien. Het werkt twee kanten op, kinderen zonder beperking krijgen meer compassie met onze kinderen en de kinderen met een beperking kunnen groeien en bloeien, doordat de focus ligt op wat zij kunnen.

Kinderen de aandacht en ruimte te geven zich volledig te kunnen ontwikkelen om volop in het leven mee te doen.

Ik vind het bijzonder daar mijn steentje aan te kunnen bijdragen en hoop u ook!

Website
https://www.stichtingkruimeltje.nl

Stemmen
894

Word lid en wij doneren
Bekijk alle goede doelen