Stichting Mamita Alice

Stichting Mamita Alice
Omschrijf in drie regels de missie van uw goede doel

Stichting Mamita Alice streeft een positieve, duurzame verandering na in de leefsituatie van kansarme jongeren in Ayacucho, Peru. Mamita Alice steunt het werk van de Niet Gouvernementele Organisatie Mama Alice (www.mamaaliceperu.com).

Waar zal het geld aan besteed worden?

NGO Mama Alice Peru streeft naar zelfstandigheid en duurzaamheid. De NGO start een opleidingencentrum en restaurant met vakopleidingen tot kok, ober, gids en barman. Hiermee genereert Mama Alice opleidingsplekken, stageplekken en werkplekken voor honderden kansarme jongeren. De inkomsten van het restaurant vloeien terug naar de psychosociale en educatieve programma's van Mama Alice. Het afvalwater uit de keuken en uit de wasbakken (grijze water) wil de organisatie zuiveren en daarmee de kruiden- en plantentuin, voor het gebruik in het restaurant, irrigeren. Een mooie duurzame cirkel van hergebruik. De zuiveringsinstallatie kost 10.000 Euro.

Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?

Een goede vriendin van ons werkt elk jaar vrijwillig een maand samen met het team van Mama Alice in Ayacucho, Peru. Mama Alice werkt in de pijlers onderwijs, welzijn en vakopleidingen met 500 kinderen en adolescenten. Wij ontvangen elke maand verslagen over het prachtige en belangrijke werk dat deze organisatie doet. Veel kinderen die naar de activiteiten van Mama Alice komen zijn slachtoffer van seksueel geweld, zijn ondervoed en hebben geen uitzicht op een gezondere en gelukkige toekomst. Door Mama Alice krijgen de kinderen een beter zelfbeeld, hebben betere schoolresultaten, leren een vak en zijn sociaal vaardiger. Het is fantastisch om te zien dat de kinderen gaan lachen, dromen en vertrouwen en dat met onze steun vele kansarme kinderen, kansrijker worden. Wij vinden dat dit prachtige en transparante goede doel gesteund moet worden!

Website
www.mamitaalice.org

Stemmen
2610

Word lid en wij doneren
Bekijk alle goede doelen