Stichting Esperanza Inloophuis

Stichting Esperanza Inloophuis
Omschrijf in drie regels de missie van uw goede doel

Inloophuis Esperanza is een huis waar (ex)kankerpatiënten en hun naasten/nabestaanden terecht kunnen voor een van de vele activiteiten (yoga, reiki, massage, beeldhouwen, zwemmen etc.), informatie of gewoon een luisterend oor. De getrainde vrijwilligers staan klaar om de bezoekers onder het genot van een kopje koffie/thee even met iets anders dan kanker bezig te laten zijn of voor de zoveelste keer hun verhaal te laten vertellen. Dit alles in een huiselijk en laagdrempelig inloophuis waar veel wordt gelachen, maar ook wel eens een traantje wordt gelaten.

Waar zal het geld aan besteed worden?

Het geld zal besteed gaan worden aan een (tweede hands) sloep om met onze bezoekers vaartochtjes te kunnen maken naar bv Amsterdam en de Westeinder plassen waarbij natuurlijk een hapje en een drankje niet mag ontbreken.

Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?

Inloophuis Esperanza is een mooi initiatief van een heel gedreven vrouw. Als ervaringsdeskundige met kanker heeft zij belangeloos dit inloophuis opgericht in 2014. Door haar inzet en tomeloze energie heeft zij samen met een groep vrijwilligers al menig kankerpatiënt of naaste een aantal zorgeloze uren bezorgd. Voor Riet Verbeek is Inloophuis Esperanza de missie van haar leven geworden en daar is zij dan ook 24x7 voor in de weer. Als vrijwilliger voor het schilderen, maar ook als nabestaande van een kankerpatiënt zie ik hoe belangrijk het is dat er Esperanza er is en wat het met de bezoekers doet. Ik ben ik dan ook heel blij met dit inloophuis en hoop dat zij de vurige wens een sloep te kunnen aanschaffen in vervulling kunnen laten gaan door deze actie.

Website
https://www.inloophuisesperanza.nl

Stemmen
46

Word lid en wij doneren
Bekijk alle goede doelen