Stichting A Woman's Worth

Stichting A Woman's Worth
Omschrijf in drie regels de missie van uw goede doel

A Woman's Worth wil door middel van kennisoverdracht alleenstaande moeders in Oeganda een financieel onafhankelijke en zelfvoorzienende toekomst geven.

Waar zal het geld aan besteed worden?

A Woman's Worth wil zoveel mogelijk vrouwen toegang geven tot het programma. In een ontwikkelingsland als Oeganda zijn de kansen voor jongens en meisjes niet gelijk en veel vrouwen hebben dan ook beperkt of geen toegang gehad tot onderwijs. Om ze financieel onafhankelijk en zelfvoorzienend te laten worden geeft A Woman's Worth diverse trainingen rondom ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. Een opleidingstraject kost gemiddeld € 175 per deelnemer en ze willen per jaar minimaal 30 vrouwen opleiden. Om de vrouwen meer vaardigheden te leren willen ze later dit jaar een eigen naaiatelier openen. Meer kennis biedt meer kansen op een inkomen en dus een betere toekomst voor het hele gezin.

Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?

We zijn in 2016 zelf naar Oeganda gereisd en hebben daar de impact van het project gezien. Vrouwen kunnen bouwen aan een betere toekomst met de opgedane kennis en A Woman's Worth blijft ze volgen en adviseren. Er wordt dus geen geld gegeven maar enkel en alleen kennis en ervaring gedeeld om zo op de lange termijn een verschil te kunnen maken. Vrouwen zijn vaak volledig financieel verantwoordelijk voor het gezin en door een gebrek aan kennis lukt het ze veelal niet om in de eerste levensbehoeften te kunnen voorzien. Door de training van A Woman's Worth leren ze hoe ze een bedrijfje moeten runnen en hoe ze vervolgens met het verdiende geld om moeten gaan. We hebben met eigen ogen de enorme impact mogen zien en er zijn nog heel veel vrouwen die ook een kans verdienen om aan een betere toekomst te werken voor zichzelf en hun kinderen.

Website
http://www.awomansworth.nl/

Stemmen
98

Word lid en wij doneren
Bekijk alle goede doelen