St. Bokemei

St. Bokemei
Omschrijf in drie regels de missie van uw goede doel

In samenspraak met lokale koning en bevolking helpt Stichting Bokemei vanaf 2002 (wees)kinderen in sloppenwijken en boerendorpen rond Accra in Ghana om naar school te gaan. Op eigen grond is gestart met de bouw van een scholencomplex voor 350 kinderen. Op het moment volgen circa 130 kinderen uit arme families al 6 jaar kleuter en basisonderwijs en vanaf 2015 is ook voorgezet gestart.

Waar zal het geld aan besteed worden?

Om te zorgen dat de school 350 kinderen onderwijs kan laten volgen en zo voldoende inkomsten genereert om zichzelf te bedruipen is er een tweede schoolbus nodig om kinderen van en naar de school te vervoeren.

Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?

De drijvende krachten van dit project zijn mijn ex-collega en vriendin Lea Kloosteam en haar Ghanese man. Zij zetten zich al 15 jaar met hart, ziel en eigen middelen in. Zij hebben gezorgd voor een twee verdiepingen tellende school voor kleuter-, basis- en voortgezetonderwijs, met momenteel 130 kinderen en groeiend. Hun doel is de school zichzelf laten bedruipen en mede door de persoonlijke kennis van de Ghanese situatie gaat dit naar mijn mening zeker lukken. Een tweede schoolbus zal hier een essentiële bijdrage aan leveren.

Website
http://www.bokemei.nl/

Stemmen
143

Word lid en wij doneren
Bekijk alle goede doelen