Sew4NICU van Stichting Prematurendag

Sew4NICU van Stichting Prematurendag
Omschrijf in drie regels de missie van uw goede doel

Stichting Prematurendag wil meer begrip en bewustwording voor de wereld van de vroeggeboorte. Als schakel tussen alle bestaande verenigingen, stichtingen en bedrijven die ouders van couveusekinderen als doelgroep hebben, willen ze een plek bieden voor het uitwisselen van informatie, lotgenotencontact en belangenbehartiging. De couveuseouders lopen nog elke dag tegen zaken aan in een wereld welke nog zeer onbekend is voor de buitenwereld.

Waar zal het geld aan besteed worden?

Sew4NICU is een programma waarin samen meer dan honderd vrijwilligers er voor zorgen, dat te vroeg èn te klein geboren kinderen mooie kleertjes kunnen dragen. Kleding en dekentjes die volledig belangeloos worden gemaakt, door mensen die zich zeer verbonden voelen met de wereld van Neonatologie, vaak zelf couveuseouder of familie van ouders van couveusekinderen. De reden waarom Stichting Prematurendag het programma Sew4NICU is gestart, is om positieve energie te geven aan Ouders van Couveusekinderen. Die energie is nodig om elke dag weer naar de Neonatologie afdeling te komen, waar hun kindje ligt, soms te vechten voor zijn of haar te vroeg geboren leventje. Daarnaast is de kleding niet te koop in de reguliere winkels en vaak pas na meerdere dagen beschikbaar. Wij hopen dat door deze vrolijke kleding, die voldoen aan de hoogste hygiëne en veiligheidseisen van een NICU, hun steentje bijdragen aan de route op weg naar huis… immers, daar horen deze kinderen THUIS! Wij vinden dat elk pasgeboren kind mooie kleertjes verdient, u toch ook?

Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?

Mijn dochter is geboren na een zwangerschap van 28 weken. Doordat ze zich goed warm kon houden, mocht ze al redelijk snel (in verhouding met andere kinderen) in een verwarmd bedje met kleertjes aan. Alleen zijn zulke kleine kleertjes moeilijk te verkrijgen en ook nog eens erg duur. Als je niet bent voorbereid op een vroeggeboorte heb je geen kleertjes onder maat 50 in huis, laat staan in maar 38, 40, 42 of 44. Dit was dus erg zoeken. Daarbij zijn die kleertjes lang niet altijd goed gemaakt voor een baby die aan beademing en elektroden draden ligt of infusen heeft. De kleertjes van Sew4NICU zijn geschikt voor deze kindjes, een verademing voor ouders en medische staf in het ziekenhuis. Het maakt alle handelingen veel minder stressvol voor een kindje omdat het aankleden en luier verschonen sneller en met minder ongemak gaat.

Website
https://beta.prematurendag.nl/sew4nicu/

Stemmen
1490

Word lid en geef