Kleinschalig Woon initiatief Bergen op Zoom

Kleinschalig Woon initiatief Bergen op Zoom
Omschrijf in drie regels de missie van uw goede doel

Ouders zetten samen een kleinschalige woonvorm op waar hun kinderen met een verstandelijke beperking kunnen wonen; op hun eigen manier, in hun eigen omgeving, maar wel met 24-uurs begeleiding en zorg. Het initiatief ligt bij de mensen met een beperking, ouders of verwanten. Zij hebben de zeggenschap en regie en werken samen met professionele zorgverleners aan een woonsituatie die je kunt samenvatten onder het motto: “Normaal waar het kan en bijzonder waar nodig”.

Waar zal het geld aan besteed worden?

Het is nu zo ver dat er een bouwkavel is aangeschaft, een tekening is opgemaakt door een architectenbureau, en er een aannemer is gevonden. Als alles goed gaat kunnen zo’n 20 bewoners mei-juni 2019 de appartementen gaan bewonen. De woonvorm bestaat uit twee woongroepen met ieder 7 bewoners met een verstandelijke beperking en/of meervoudige beperking. Iedere bewoner heeft hier zijn of haar eigen woonstudio waarin zij worden ondersteund door 24-uurs zorg en waarbij men gebruik kan maken van alle denkbare voorzieningen in de gezamenlijke ruimten. Daarnaast zijn er 7 aanleunwoningen voor bewoners met ambulante begeleiding. Het geld zal worden besteed aan de inrichting van gemeenschappelijke ruimtes, zodat het huis een warm en zorgzaam thuis zal worden voor de toekomstige bewoners.

Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?

Dit is een project wat iedereen die zijn kinderen (of ouders) kleinschalige op maat geleverde zorg gunt kan inspireren. Het is een ongelooflijke klus om alle partijen mee te krijgen: om een projectontwikkelaar te vinden die wil bouwen, om grond en de nodige vergunningen van de gemeente te krijgen, om goede zorgaanbieders te vinden die accepteren dat ouders mee willen denken over de zorg, etc. Deze ouders laten zien dat je heel veel kunt bereiken. Bovendien hebben zij een schat aan juridische en praktische ervaring waar anderen van kunnen leren. Maar bovenal gun ik het mijn neef en zijn vrienden en vriendinnen dat zij in hun vertrouwde omgeving kunnen wonen, midden in Bergen op Zoom, in een eigen appartement, terwijl hun ouders hen veilig en goed verzorgd weten op fietsafstand bij hen vandaan.

Website
http://www.wiboz.nl/nl/home

Stemmen
2508

Word lid en wij doneren
Bekijk alle goede doelen