Haarwensen

Haarwensen
Omschrijf in drie regels de missie van uw goede doel

Het verliezen van haar heeft vaak een grote impact en met een kaal hoofd kan een kind zich minder zelfverzekerd voelen. Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan leeftijdgenootjes, maar goede haarwerken zijn vaak erg duur en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed. Wij bieden deze kinderen de keuze uit een grote collectie haarwerken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn.

Waar zal het geld aan besteed worden?

Vele kinderen die vechten tegen kanker worden in het Emma Kinderziekenhuis behandeld. Door de werkzaamheden van Yvonne de Boer binnen de haarwerkers branche, kwam zij veel in aanraking met kinderen die hun haar gingen verliezen. Wanneer zij één kind blij kon maken met een prachtig haarwerk, zag zij ook bedroefde gezichten van de kinderen en ouders, voor wie dit financieel niet haalbaar was. Dat de kinderen samen met hun ouders vechten tegen deze onmenselijke ziekte is al verschrikkelijk, maar dat niet alle kinderen de mogelijkheid hebben om een haarwerk te dragen, was hartverscheurend. Dankzij alle spontane acties heeft Haarwensen op 7 april 2008 haar eerste haarwerk kunnen weggeven. Dit met het doel dat er nog velen mogen volgen.

Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?

Onze dochter wilde toen ze nog op de basisschool zat haar haren af laten knippen, maar ze wilde haar lange haren niet in de prullenbak laten verdwijnen. Dus gingen we op zoek wat er voor mogelijkheden waren. We kwamen uit bij Haarwensen. In ben mijzelf hierin gaan verdiepen en kreeg een heel goed gevoel bij het lezen en luisteren. Onze jongste dochter is op een andere manier als baby erg ziek geweest. Wij stonden als toeschouwer langs haar bedje en begrijpen nu erg goed wat dit met het gezin doet. In een onzekere tijd die ook financieel veel vraagt van de ouders wil ik graag mijn steentje bijdragen om deze kinderen toch (voor zover mogelijk) een fijne kindertijd te geven waarbij hun zelfvertrouwen niet verloren gaat.

Website
www.haarwensen.nl

Stemmen
1176

Word lid en wij doneren
Bekijk alle goede doelen