Adeline van Lier

Programma's

KRO's Nacht van het Goede Leven

Adeline van Lier is presentator en samensteller van het radioprogramma Nacht van het Goede Leven op Radio 1 (vanaf 2006).
 
Adeline van Lier is op 19 november 1956 geboren in Den Haag. Na de studie Grafische- en typografische vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, ging haar belangstelling uit naar toneel en bezocht zij een jaar de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Daarna vertrok ze naar Amsterdam om Nederlands te studeren.
 
Ze was enige seizoenen actrice bij o.a. het Publiekstheater en de Theaterunie en debuteerde op televisie bij de VPRO in Puur Natuur naast IJf Blokker. Daarna volgden nog twee ‘milieu’-documentaires, waaronder Krijgt de Club van Rome alsnog gelijk? Vervolgens maakte zij een aantal seizoenen voor de VARA jeugdprogramma’s: Clipparade, Adrenaline met Adeline, en Antipasta. Voor de NOS maakte Adeline de ‘voorloper’ van Het Klokhuis: Afwas in de ijskast. Tevens maakte ze programma’s over techniek, zoals Kijk op techniek, en over lifestyle: Look out Europe.
 
Begin jaren negentig begon Adeline bij KRO Radio. Eerst bij op Radio 2 met Alleen op Vrijdag en Adeline met een ander, later op Radio 5 met kunst en cultuur in Montaigne en met cultuurbijdragen voor meerdere KRO-programma’s, van Route 747 tot en met DolceVita. Daarnaast maakte zij voor de VPRO samen met Heleen Hartmans het damesprogramma Wat zegt ze en presenteerde zij drie seizoenen op Radio Noord-Holland Van kust tot kust.

J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.