Programma's

Waarom is het achtergrond geluid zo hard?

De KRO heeft in overleg met de redacties wel maatregelen genomen om het gebruik van muziek zoveel mogelijk terug te dringen. Maar niet op alle plaatsen willen we en kunnen we dat, omdat muziek soms functioneel en soms fundamenteel is bij het oproepen van een bepaalde sfeer. Wij begrijpen dat het voor sommige kijkers heel vervelend is, maar voor anderen is het weer een belangrijke en vanzelfsprekende toevoeging. We zoeken naar een goed evenwicht. Wist je overigens dat je de meeste programma's tegenwoordig van ondertitels kunt voorzien door Teletekstpagina 888 in te schakelen?

 

Hoe kan ik contact opnemen met een presentator of een gast uit een programma?

In verband met de privacy van onze presentatoren en gasten is het niet toegestaan om hun contactgegevens aan derden te verstrekken. Wel kunnen we de presentatoren en gasten vragen om contact met u op te nemen. Stuur een verzoek daartoe via dit formulier naar ons toe, dan zorgen wij ervoor dat dit bij de juiste persoon terecht komt. We kunnen natuurlijk niet garanderen dat deze persoon naar aanleiding van het bericht contact met u opneemt.

 

Waar kan ik een van de decorstukken van een programma kopen of lenen?

Helaas hebben wij geen informatie over decorstukken van een programma. We kunnen je ook niet helpen aan verkoopadressen of decorstukken aan je uitlenen of verhuren.

 

Hoe kom ik in contact met de redactie van een programma?

Helaas is het niet altijd mogelijk om met een redactie van een programma in contact te komen. Een aantal programma's wordt door externe producenten gemaakt of is aangekocht in andere landen. Andere programma's zijn lange tijd voor ze uitgezonden  worden al gemaakt, dus tegen de tijd dat ze uitgezonden worden is er geen redactie meer voor het programma.

Wie een vraag, klacht of opmerking heeft over een programma, al geprobeerd heeft een antwoord te vinden via de veelgestelde vragen en niet gevonden heeft wat hij/zij zocht, kan dit mailformulier invullen. Helaas kunnen we niet op alle ontvangen e-mails individueel reageren.

 

Hoe kan ik mijn klas of groep aanmelden voor het programma De Reünie?

Je kunt zelf geen klassen of groepen aanmelden voor het tv-programma De Reünie; de redactie gaat zelf op zoek naar klassen. Is je verhaal exceptioneel interessant stuur dan een mail via dit webformulier, dan sturen wij dit door de redactie al kunnen we natuurlijk nooit garanderen dat ze er iets mee doen.

 

Ik wil mezelf (of iemand anders) aanmelden voor het programma De Wandeling, hoe doe ik dat?

Je kunt jezelf niet aanmelden voor het tv-programma De Wandeling omdat de redactie zelf op zoek gaat naar gasten. Is je verhaal exceptioneel bijzonder, stuur dan een mail via dit webformulier. Wij sturen dit dan door naar de redactie maar kunnen uiteraard niet garanderen dat er iets mee gebeurt.

 

Hoe kan ik in contact komen met de redactie van Memories?

Als je opzoek bent naar een oude liefde kun je je opgeven via het formulier op de Memories website.

Hoe kan ik in contact komen met de redactie van Spoorloos?

Indien je een zoektoch wilt starten naar familieleden kun je dit doen via het formulier op de Spoorloos website. De redactie van het programma neemt dan contact op als ze het verhaal voor de uitzending willen gebruiken. Het is belangrijk dat het verhaal in de aanvraag zo uitgebreid mogelijk beschreven wordt.

De gezochte persoon moet naaste familie van je zijn d.w.z. biologische vader, moeder, dochter, zoon (half)broers of -zussen. Daarnaast moet de zoekende of gezochte persoon in Nederland wonen.

Een andere voorwaarde die wij hebben is dat wij pas gaan zoeken als wij weten dat je er geen bezwaar tegen hebt je verhaal in een  uitzending van Spoorloos te vertellen.

J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.