kijktips

Keuringsdienst van waarde

Keuringsdienst van waarde
Kookroom, slagroom, koksroom en vele andere varianten: er is genoeg te kiezen als je een romige maaltijd op tafel wilt zetten. Keuringsdienst van waarde openbaart het verschil tussen al deze verschillende soorten. Te beginnen bij de basis: wat is room nu eigenlijk? Daan Nieber ziet op een boerderij hoe het wordt gemaakt van melk. Bij een patissier doet Sofie van den Enk een vergelijkend warenonderzoek. Welke room gebruiken banketbakkers het liefst? Ersin Kiris mag binnenkijken bij Unilever, een van de grootste levensmiddelenleveranciers ter wereld. Het bedrijf heeft een variant bedacht op gewone room, dat naar de smaak van veel consumenten te vet is. Tenslotte toont een chefkok hoe hij room verwerkt in een gerecht en welke soort zijn voorkeur heeft.

Datum: 17-02-2017
Tijd: 01:30 tot 02:05
Zender: NPO 3